Vilka är vi?

Vi är två lärare på Berzeliusskolans högstadium i Linköping som har bestämt oss för att arbeta för att förändra och förbättra vår pedagogik och vårt arbetssätt. Detta gör vi främst genom att samarbeta kring eleverna och i våra ämnen. Vi försöker se beröringspunkter i ämnena och arbeta för att eleverna ska se större sammanhang i undervisningen. Här kan du läsa mer om oss och vårt arbete för att skapa bra förutsättningar för eleverna.

tisdag 27 augusti 2013

Vårt arbetssätt


Vi arbetar huvudsakligen med två språksvaga elever, där vi integrerar SO och svenska. Vår tanke är att eleverna på detta sätt får ytterligare verktyg och möjlighet att hantera kunskapen.
1. SO-läraren går igenom stoffet som ska behandlas (t.ex. industriella revolutionen). Under detta tillfälle/dessa tillfällen är svenskläraren med för att lyssna och vara ett stöd till eleverna.
2. Under nästa språkvalspass läser svenskläraren och eleverna texten, arbetar med ord och begrepp som kan kännas svåra.
Eleverna arbetar under den tid som krävs med begreppsordlistor, främst under SO-lektioner, men även på språkvalspass. Därefter arbetar vi med att tillsammans skriva ihop texter där orden används för att skapa förståelse och sammanhang. Eleverna får dessutom en ordlista med "ej ämnesspecifika" ord som finns i texten.
2. När det är dags för prov sitter svenskläraren med för att läsa frågor och skapa trygghet.

1 kommentar:

  1. Mr Pedro är helt otrolig. Han har varit så lyhörd, så tålmodig och ärlig och bara underbar på sitt jobb som långivare. Jag kommer att köpa alla framtida hus med honom om jag någonsin flyttar till DC. Han är bara den absolut bästa."
    Jag kommer att rekommendera alla här som letar efter ett lån att kontakta en låneansvarig Pedro på e-post... pedroloanss@gmail.com

    SvaraRadera